Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Friday, October 26, 2018

Pse themi "Gëzuar" e përplasim gotat sa herë pijmë?

Koktej mbush gotën tuaj, ju dëgjoni zërin e akullit ndërsa godet xhamin. Të gjithë ngrenë krahët, duke mbajtur pije. Është koha për dolli tradicionale. Si filloi kjo porosi?

Arti i siguruar kapërcen kufijtë dhe moshave, është aq popullor tani si ajo ishte në kohët e lashta dhe u ka mbizotëruar në mijëra kulturave. Ta themi thjesht, një dolli është thirrja për të pirë për nder të një personi ose një koncept, të tillë si shëndeti i mirë apo dashuria.

Është thënë se dolli moderne filloi në fillim të viteve 1700, pothuajse rastësisht.

Një nga historitë më të qëndrueshme të folklorit është:

Historia tregon se një grua e bukur po bënte një banjë në një liqen, kur një burrë e pa dhe u frymëzua aq shumë sa që ajo mbushi një gotë ujë dhe po e pinte atë për shëndetin e saj. Këtu burri filloi ta admironte dhe të u bashkua për t’u lutur për shëndetin"

Si qëndron kjo në histori?

Në Odise, Uliksi pinte për shëndetin e Akilit. Në Romën e lashtë, ngrinin gotat e tyre për nder të Perandorit Augustus çdo vakt. Shumë kultura të tjera, duke përfshirë edhe egjiptianët, hebrenjtë, hunët, persët dhe saksonët, gjithashtu treguan nderin e tyre duke ngritur gotat e shishet.

Pra, herën tjetër që do të ngreni kupën tuaj duke thënë dëshirat e mira, jo vetëm që do të hani, poashtu do të bashkoheni me një lëvizje historike.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot