Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Wednesday, September 26, 2018

Unë kam fuqi për ndryshime, por ja kush e ka fajin!


 Nga Ilda Rama
Ekziston një dallim ndërmjet përgjegjësisë dhe fajit. Kur flasim për përgjegjësinë, flasim për fuqinë. Kur flasim për fajin, fjala është për mungesën e fuqisë. PËRGJEGJËSIA ËSHTË DHURATË, SEPSE TË JEP MUNDËSINË PËR T’I NDRYSHUAR GJËRAT.
Për fat të keq, disa njerëz përgjegjësinë e interpretojnë si fajësi. Ata njerëz rëndom të gjitha i pranojnë si fajësi në këtë apo atë mënyrë, sepse janë mësuar ta fajësojnë veten e tyre ose t’i fajësojnë të tjerët.
 Në një nivel është mjaft komode të jetohet si viktimë, sepse atëherë fajtorë janë njerëzit e tjerë, kurse ne nuk kemi asnjë nevojë që të ndryshojmë. Në qoftë se njerëzit insistojnë në ndjenjën e fajësisë, atëherë këtu nuk mund të bëhet shumë. Ata, ose i pranojnë shpjegimet e tjera, ose jo.
 E mira e së mirës është që njerëzit e tillë t’i lëmë të qetë. Nuk jemi ne përgjegjës pse ata VUAJNË NGA NDJENJA E FAJËSISË.
Të gjithë ne jemi edhe mësues, edhe nxënës. Shtroja vetes këtë pyetje: “në këtë çast çka është ajo që duhet ta mësoj, e ç’është ajo që mund t’i këshilloj të tjerët?”No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot