Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Tuesday, July 31, 2018

Ngjarja e rrallë pas 15 viteve ndodh sonte, spektakli në qiell nuk duhet humbur!

Marsi do të jetë më afër Tokës se ç’ka qenë këto 15 vitet e fundit. Sonte, qielli do të flakërojë. Toka do të ketë planetin e kuq në njërën anë dhe Diellin në anën tjetër. Thuhet se dy planetët do të jenë në një distancë shumë të vogël nga njëri-tjetri. Mendohet të jetë 57.6 milion km. Kjo është distanca më e vogël që Marsi dhe Toka do të kenë me njëri-tjetrin deri në tetorin e vitit 2020, por Planeti i Kuq vendoset në këtë pozicion çdo 15-17 vjet.

Ata që kanë parë eklipsin hënor më 27 korrik, kanë shansin të shohin gjithashtu edhe Marsin sonte, sepse planeti i kuq do të jetë i dukshëm brenda rrezes natyrale të satelitit tonë.

Kështu, jeni gati për të parë spektakël sonte? Marsi, gjatë këtyre ditëve deri në shtator do të jetë më afër Tokës duke vizituar orbitën e saj.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot