Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Wednesday, July 18, 2018

Ja cilat janë pasojat e rënda të vapës së madhe

I nxehti ndikon negativisht në aftësitë mendore.

Pra temperaturat e larta kanë efekt jo vetëm te njerëzit e moshuar, por edhe mbi të rinjtë. Sipas universitetit Harvard, vapa ka impakt mbi organizmin edhe në aftësitë logjike, në arsyetim dhe kujtesë.

Janë marrë në analizë dy grupe studentësh, njëri prej të cilëve mësonte në temperaturat e stinës së nxehtë duke u freskuar vetëm me ventilator.

Ndërsa grupi tjetër studionte në ambiente të freskëta me ajër të kondicionuar.

Rezultatet e këtij grupi ishin shumë ndryshe nga ato të grupit të parë, duke shfaqur rendiment shumë më të lartë në studim.

Sipas kërkuesve, temperatura ideale është 22 gradë Celcius, që njeriu të jetë në kapacitetin e plotë mendor, por edhe fizik.

Sipas studimit, një tjetër faktor që mund të ndikojë në rezultat mund të jetë edhe ndotja akustike, pikërisht në rastin e dritareve të hapura, por edhe fiziologjike, që sjell cilësia jo e mirë e orëve të gjumit për shkak të vapës dhe mungesës së theksuar hidratimi.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot