Patatet e skuqura mund të jenë një nga ushqimet e preferuara të shumë njerëzve. Megjithatë, një studim i kohëve të fundit nga American Journal of Clinical Nutrition zbuloi pasojat e konsumimit të tyre të shpeshtë.
Sipas hulumtimit, konsumimi i patateve të skuqura dy herë në javë rrit rrezikun e vdekjes për një qenie njerëzore dy herë më shumë.
Kjo është për se ka një sasi të madhe të natriumit, kalorive dhe yndyrna të ngopura që natyrisht shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare dhe ndikojnë në sistemin e tretjes.
Studimi kishte në analizë 4440 njerëz me një gamë prej 49 dhe 79 vjetësh që konsumonin dy deri tre herë në javë, për një periudhë prej tetë vjetësh.
Rezultatet arritën në përfundimin se ky ushqim shkakton një shkallë të lartë të vdekshmërisë sepse 236 pjesëmarrës vdiqën si pasojë e sëmundjeve të lartpërmendura.
Post Top Ad
Your Ad Spot
Tuesday, July 3, 2018
Alarmi/ Mos konsumoni patate të skuqura, rrisin mundësinë për të vdekur
Tags
Aktualiet#
LAJME#
Share This
About Telegraf Albania News
LAJME
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Post Top Ad
Your Ad Spot
Author Details
Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.
No comments:
Post a Comment