Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Thursday, November 9, 2017

Ecovolis dhe Egnatia në mbrojtje të Parkut të Shebenikut në Librazhd ( FOTO )

Parku Kombëtar i Shebenikut që ndodhet pranë qytetit të Librazhdit është një zonë tepër e dëmtuar, gati e zhveshur nga pyjet dhe bimësia. Për këtë arsye, një grup vullnetarësh nga EcoVolis morën pjesë aty në mbjelljen e 190 fidanëve të rinj, si pisha, gështenja dhe fidanë të tjerë. Mjedisi ndikon rrënjësisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, ndaj edhe zëvendësimi i pemëve të dëmtuara me fidanë të rinj është domosdoshmëri.
Ened Mato, i cili drejton këtë grup, u shpreh se Parku Kombëtar i Shebenikut njihet si një nga zonat më të bukura turistike në vend e rajon ndërkufitar dhe pyllëzimi do të krijonte një tjetër peizazh për vizitorët dhe turistët e natyrës.
Kjo nismë kishte si qëllim rehabilitim e zonës, por edhe sensibilizim për strukturat përkatëse, bizneset dhe për komunitetin.
Ecovolis ka një numër rekord aktivitetesh në mbrojtjen e mjedisit dhe mbjelljen e pemëve në parqet e ndryshme kombëtare si në Lurë, Liqeni Artificial Tiranë dhe së fundmi në Parkun Kombëtar të Shebenikut. Aktivitetit të kësaj jave të mbjelljes së pemëve në Parkun e Shebnikut iu bashkua edhe Shoqata Egnatia e cila operon në Librazhd dhe është një organizatë aktive në mbrojtjen e mjedisit dhe kryesisht të Parkut të Shebenikut.
Pas mbjelljes së fidanëve, të rinjtë vijuan garat me biçikleta në mjediset e parkut.
Administrata e Zonave të Mbrojtura të Qarkut të Elbasanit ndihmoi për gjetjen e territorit më të përshtatshëm për mbjellje
Parku Kombëtar i Shebenikut që ndodhet pranë qytetit të Librazhdit është një zonë tepër e dëmtuar, gati e zhveshur nga pyjet dhe bimësia. Për këtë arsye, një grup vullnetarësh nga EcoVolis morën pjesë aty në mbjelljen e 190 fidanëve të rinj, si pisha, gështenja dhe fidanë të tjerë. Mjedisi ndikon rrënjësisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, ndaj edhe zëvendësimi i pemëve të dëmtuara me fidanë të rinj është domosdoshmëri.
Ened Mato, i cili drejton këtë grup, u shpreh se Parku Kombëtar i Shebenikut njihet si një nga zonat më të bukura turistike në vend e rajon ndërkufitar dhe pyllëzimi do të krijonte një tjetër peizazh për vizitorët dhe turistët e natyrës.
Kjo nismë kishte si qëllim rehabilitim e zonës, por edhe sensibilizim për strukturat përkatëse, bizneset dhe për komunitetin.
Ecovolis ka një numër rekord aktivitetesh në mbrojtjen e mjedisit dhe mbjelljen e pemëve në parqet e ndryshme kombëtare si në Lurë, Liqeni Artificial Tiranë dhe së fundmi në Parkun Kombëtar të Shebenikut. Aktivitetit të kësaj jave të mbjelljes së pemëve në Parkun e Shebnikut iu bashkua edhe Shoqata Egnatia e cila operon në Librazhd dhe është një organizatë aktive në mbrojtjen e mjedisit dhe kryesisht të Parkut të Shebenikut.
Pas mbjelljes së fidanëve, të rinjtë vijuan garat me biçikleta në mjediset e parkut.
Administrata e Zonave të Mbrojtura të Qarkut të Elbasanit ndihmoi për gjetjen e territorit më të përshtatshëm për mbjellje
Parku Kombëtar i Shebenikut që ndodhet pranë qytetit të Librazhdit është një zonë tepër e dëmtuar, gati e zhveshur nga pyjet dhe bimësia. Për këtë arsye, një grup vullnetarësh nga EcoVolis morën pjesë aty në mbjelljen e 190 fidanëve të rinj, si pisha, gështenja dhe fidanë të tjerë. Mjedisi ndikon rrënjësisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, ndaj edhe zëvendësimi i pemëve të dëmtuara me fidanë të rinj është domosdoshmëri.
Ened Mato, i cili drejton këtë grup, u shpreh se Parku Kombëtar i Shebenikut njihet si një nga zonat më të bukura turistike në vend e rajon ndërkufitar dhe pyllëzimi do të krijonte një tjetër peizazh për vizitorët dhe turistët e natyrës.
Kjo nismë kishte si qëllim rehabilitim e zonës, por edhe sensibilizim për strukturat përkatëse, bizneset dhe për komunitetin.
Ecovolis ka një numër rekord aktivitetesh në mbrojtjen e mjedisit dhe mbjelljen e pemëve në parqet e ndryshme kombëtare si në Lurë, Liqeni Artificial Tiranë dhe së fundmi në Parkun Kombëtar të Shebenikut. Aktivitetit të kësaj jave të mbjelljes së pemëve në Parkun e Shebnikut iu bashkua edhe Shoqata Egnatia e cila operon në Librazhd dhe është një organizatë aktive në mbrojtjen e mjedisit dhe kryesisht të Parkut të Shebenikut.
Pas mbjelljes së fidanëve, të rinjtë vijuan garat me biçikleta në mjediset e parkut.
Administrata e Zonave të Mbrojtura të Qarkut të Elbasanit ndihmoi për gjetjen e territorit më të përshtatshëm për mbjellje.
Parku Kombëtar i Shebenikut që ndodhet pranë qytetit të Librazhdit është një zonë tepër e dëmtuar, gati e zhveshur nga pyjet dhe bimësia. Për këtë arsye, një grup vullnetarësh nga EcoVolis morën pjesë aty në mbjelljen e 190 fidanëve të rinj, si pisha, gështenja dhe fidanë të tjerë. Mjedisi ndikon rrënjësisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, ndaj edhe zëvendësimi i pemëve të dëmtuara me fidanë të rinj është domosdoshmëri.
Ened Mato, i cili drejton këtë grup, u shpreh se Parku Kombëtar i Shebenikut njihet si një nga zonat më të bukura turistike në vend e rajon ndërkufitar dhe pyllëzimi do të krijonte një tjetër peizazh për vizitorët dhe turistët e natyrës.
Kjo nismë kishte si qëllim rehabilitim e zonës, por edhe sensibilizim për strukturat përkatëse, bizneset dhe për komunitetin.
Ecovolis ka një numër rekord aktivitetesh në mbrojtjen e mjedisit dhe mbjelljen e pemëve në parqet e ndryshme kombëtare si në Lurë, Liqeni Artificial Tiranë dhe së fundmi në Parkun Kombëtar të Shebenikut. Aktivitetit të kësaj jave të mbjelljes së pemëve në Parkun e Shebnikut iu bashkua edhe Shoqata Egnatia e cila operon në Librazhd dhe është një organizatë aktive në mbrojtjen e mjedisit dhe kryesisht të Parkut të Shebenikut.
Pas mbjelljes së fidanëve, të rinjtë vijuan garat me biçikleta në mjediset e parkut.
Administrata e Zonave të Mbrojtura të Qarkut të Elbasanit ndihmoi për gjetjen e territorit më të përshtatshëm për mbjellje. 

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot