Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Saturday, October 7, 2017

Tragjeditë në rrugë, flet eksperti: Ja kush ka përgjegjësi


Eksperti i sigurisë teknike, Gëzim Hoxha, ka komentuar tragjedinë e shumta që ndodhin në rrugë e vendit, ku vetëm pasditen e sotme u shënuan plot pesë viktima, njëra prej të cilave ishte shtatzënë. 

Në studion e Report Tv, Hoxha fajësoi për këtë situatë dramatike në rrugë Ministrinë e Transporteve, teksa tha se ky institucion duhet të marrë një plan tërësor masash për të përmirësuar situatën.


Sipas tij, kjo nuk është përgjegjësi e policisë , pasi është ministria që duhet të ushtrojë kontrolle të herëpashershme në rrugë, si dhe të caktojë analistë përkatës për rrugët, para se të ndodhin tragjeditë.

Ajo që më shqetëson është fakti se nuk ushtrojmë kontrolle të herëpashershme për të parë këto pika të rrezikshme. Mirëmbajtjen nuk e do njeri, ka pak lekë. Është çështje me mendim korruptim. Nuk kemi një grup që të analizojë para se të ndodhin tragjeditë. Të bësh një analizë që t’i parandalosh për të ruajtur jetën e njerëzve. Ne duhet ta duam shumë njëri-tjetrin dhe të interesohemi për jetën e tyre. 

Këtu te ne bie një shi i vogël dhe vdesin pesë vetë, nuk është normale kjo. Nuk është fare përgjegjësi e policisë. Kjo është përgjegjësi e Ministrisë së Transporteve. Ajo duhet të kontrollojë akset rrugore, të gjitha elementet e sigurisë rrugore. Ka njerëz që marrin rrogë për këtë punë, por ne dëgjojmë këto ngjarje. Kjo kërkon një tërësi njerëzish, psikologë, analistë, pra duhet një plan masash tërësor, specialistë rrugës, urash”, tha Hoxha.

E kujt është përgjegjësia?Nuk është fare e policisë. Kjo është përgjegjësi e Ministrisë së Transporteve. Ajo duhet të kontrollojë akset rrugore, të gjitha elementet e sigurisë rrugore. Ka njerëz që marrin rrogë për këtë punë, por ne dëgjojmë këto ngjarje. 

Kjo kërkon një tërësi njerëzish, psikologë, analistë, pra duhet një plan masash tërësor, specialistë rrugës, urash. Parandalimi i këtyre tragjedive në rrugë bëhet me një plan masash. Policia nuk ka lidhje me këtë pjesë, me rënien e shkëmbinjve. Sa mund të jetë numri i zonave të rrezikshme?Nuk kam informacion, por disa pika nga këto janë nevralgjike, që kanë krijuar herë pas here probleme. 


 

 Tragjeditë në rrugë, flet eksperti: Ja kush ka përgjegjësi

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot