Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Saturday, October 21, 2017

Skandal në Përrenjas/ Bizesmenët dëmtojnë burimet e ujit të pijshëm për peshqit/ Kryetarja nuk reagon, qyteti pa ujë

Ujësjellësi i Qaf-Thanës uzurpohet nga bizneset private të cilat mbarshtojnë peshk në këtë zonë. Ujësjellësi i ri është ndërtuar në vitin 2008, por sot ai është i dëmtuar në shumë pjesë të tij, shkak janë bërë ndërhyrjet e shumta nga këto biznese. Si pasojë e ndërhyrjeve disa fshatra të bashkisë Prrenjas nuk furnizohen me ujë 24 orë. Këtë fakt e pohon edhe kryetarja e bashkisë së Prrenjasit, Miranda Rira.
Ujësjëllsi Qaf-Thanës prej vitesh është kthyer në molle sherri midis bashkise Prrenjas dhe subjekteve private që mbareshtrojnë peshkun. Disa fshatra në territorin e Bashkise nuk furnizohen me ujin e pijshem 24 orë dhe herë pas here ka nderprerje. Shkak për këtë janë bërë lokalet private të cilat kanë nderhyrë në ujesjellës duke e perdorur ujin e tunelit ne Qaf-Thanë për biznesin e tyre të peshkut. Ky ujesjellësi është ndërtuar në vitin 2008, për një periudhë të shkurtër fshatrat e Prrenjasit furnizoheshin me ujë 24 orë, por kjo nuk zgjati shumë pasi ndërhyrje rinisën sërish. Ndërkohë që sot situata është thuajse e njëjtë si para ndërtimit të ujësjellësit të ri.
Një problematik tjetër sipas Kryebashkiakës Rira ka qenë edhe ulja e çmimit të ujit, pasi disa banorë e keqpërdorën këtë fakt, duke e përdorur ujin e pijshëm për vaditje.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot