Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sunday, September 24, 2017

Xhoni Kulli djaloshi që po çmend Anglinë me muzikën e tij.

  Instrumentisti  i mirënjohur Xhoni Kulli nga fshati i Drakostunja i qytetit të Librazhdit është  një prej atyre më të adhuruarit në komunitetin shqiptarë, në Angli. Ai shtroi para vetes një detyrë me të vërtetë madhështore edhe pse larg familjes ai na krenoi me me aktivitet e shumta ku shumë prej të rinjve  e kanë ëndërr të shkojnë.

Mirëpo, tashmë, që prej dy vitesh, ai nuk resht së publikuari në kanalin e tij të youtube video nga më të ndryshmet të muzikës popullore,  duke u bërë pjesë e komunitetit të artistëve shqiptarë. Ai ka marrë pjesë në  disa  aktivitete, koncerteve dhe mbrëmjeve muzikore, dasmave dhe gazmendeve të tjera, familjare, së bashku me këngëtarët dhe muzikantët e eletitës në diasporë, të cilët dallohen në këtë komunitetet dhe i kanë shërbyer këtij komunitetit.

 Ndër të tjera ai shprehet se:
“Dashamirësit e muzikës janë ata që më japin energji dhe nxitje për karrierën time muzikore, edhe më mbushin me jetë, duke më shtuar gëzimin e tim. Vërtet ne shqiptarët, jemi vatër talentesh, po përmendi se ne në Shqipëri, Kosovë, e viset shqiptare, e diasporë, kemi shumë këngëtar dhe muzikant të suksesshëm, që këtu në diasporë, më duket se kemi gjetur forcë, mençuri dhe shpirt racional, tipik me traditë të njohur në trojet, tona, aty ku lindë dhe kultivohet me shekuj – muzika dhe kënga jonë e pastër shqiptare. Edhe, unë ashtu si në Shqipëri, e më pas me shqiptarët e Anglisë, po mundohem të sjellë risi në muzikën e bukur dhe të dashur shqiptare, pra muzikën popullore dhe folklorike, që pëlqehet sidomos kaq shumë edhe nga shqiptarët e diasporës.

Që nga mosha 16-vjeçare, ai ndoqi pasionin dhe dëshirën e madhe për muzikën me instrumentin e klarinetes. Profesioni i tij aktual, është muzikant edhe orkestrues në komunitetin shqiptarë.

Xhoni Kulli, është një emër i ri – në eltitën e instrumentistët të komunitetit shqiptarë në Angli, por, jo i tillë në muzikë. Fryma, që ai përcjell me muzika e tij, dhe mënyra se si ai prezantohet tek shqiptarët janë kënaqësia që i ka sjell publikut, këtu, duke e bërë, atë, tashmë të jet nga ata më të kërkuarit.No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot