Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Tuesday, September 12, 2017

Prrenjas/ Mësuesi i shkollës së mesëm “Halit Berzeshta” uron nxënësit e tij si radhë herë/ Ja çfarë shkruan aiMësuesi i vjetër i shkollës “Halit Bërzeshta” në Prrenjas  një ndër mësuesit më të palodhur të asaj shkollë ka treguar një histori e cila ka një domethënie që e cila jo të gjithë mund ta konceptojnë në atë mënyrë.

Edhe pse 67-vjeçar gjithmonë kurrë nuk ka përtuar ti jap brezit të ri një kulturë dhe një frymë tjetër adoleshentëve të Prrenjasit.
Ai ka uruar publikisht të gjithë nxënësit edhe studentët, kolegët e tij për këtë vit të ri shkollore. 

Ndër të tjera ai tregon një histori interesante nga jeta e tij kur ka qenë vetëm 7-vjeçar në bankat e shkollës “Koto Hoxhi”:

“Një një tregim i thjeshtë nga jeta ime në shkollën 7vjecare .Babai im një bahceban (perimesh) me 2 klasë shkollë, shumë punëtor dhe autoritar në familje. Një ditë erdhi të shkolla ime, "Koto Hoxha" të pyeste (e kërkonte shkolla) për mua, si dhe për fëmijët e vëllait të tij, kështu funksiononte atëherë ndryshe nga sot. Pasi lidhi kalin tek hekuri i portës së jashtme të shkollës u afrua tek mësuesit, që ndodheshin jashtë  për pushimin e gjatë. Se pari hoqi kapelen dhe takoi drejtorin z.Hazis Hoxha (e kishte edhe mik të vjetër) dhe më pas mësuesit e tjerë edhe pse shumica në moshë të re në krahasim me babanë tim. Në atë çast mendova me mendjen e një fëmije që mësuesit nuk janë thjesht ca mësimdhënës por heroina e dini pse? Sepse një mësues i mirë është si një qiri: Ai konsumon vetveten për t`ua ndriçuar rrugën të tjerëve”.


No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot