Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Wednesday, September 13, 2017

Përrenjas/ Fshati i braktisur nga banorët: “Nëse sëmuresh në këtë fshat vdes deri sa të shkosh në spitalin e afër të Qukësit”

   
Është 5 km nga rruga kryesore qe lidh Librazhdin me Përrenjasin qe pas viti 90 dhe braktisur me ketë mbeten me pak banore qëe  kryejnë me mushka distanën ne mungese te një rruge, bëhet fjalë për fshatin e Fanjës.

“Unë kam babin te sëmure kam nene dhe e kam çuar me mushke dhe me gomar me shi,me bore,me balt ne krah. Ne me kryesore kemi rrugën ujin e pijshëm shkollën dhe ambulancën,ne shtëpitë e tyre nuk as ujë te pijshëm dhe për vaditje ujësjellësi i ndërtuar qe ne komunizëm nuk funksionon kur ka nevoje transportin e kryejnë me kuaj nga fshati tjetër fqinj Berzeshta. Kemi shume probleme për mbushjen e ujit me mushkat lart e poshtë dhe duam rruge dhe ujë dhe çdo gjë ne këtë fshat dhe ne kemi 27 vjet qe jetojnë kështu ne këtë fshat


Toka nuk prodhon asgjë dhe as për te mbijetuar te sëmuret duhet ti transportojmë ne njësinë administrative Qukës pasi mjeku nuk ofron ndihmën ne fshat, këtu për te një te sëmure për një problem neve na gjen belanë për një infermiere për te bere një gjilpëre këtu kemi te gjithë pleq asnjë mënyre çka kush bën gjilpëra këtu e marrim ne telefon infermieren prej Qukësi a do vish? Nuk vjen dhe nuk paraqitet.
Në të gjithë zonën ka vetëm shtylla te shkatërruara te ndërthurura me tela me gjemba por nuk ka energji elektrike unë kam shtëpinë aty telat janë një gjysme metër lart qe te kaloje fëmija mbaron direkt qëkur ka ardhur elektriku përherë te pare nuk është vendosur dore fare me tela i kemi mirëmbajtur i kemi blere vete me shtylla dritash i kemi marre vete kemi prere lisa gjera dru qe i kemi vene.
Këtu është katastrofe është për te ikur natën jo si ne shkretëtirën e SAHARAs".      Image result for fanje prrenjas


No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot