Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Tuesday, August 15, 2017

Shkolla nis më 11 shtator! Këto janë tekstet që duhet të blejnë nxënësit

Shkolla nis më 11 shtator! Këto janë tekstet që duhet të blejnë nxënësit

Nga data 25 gusht deri në 10 shtator të gjithë nxënësit e arsimit parauniversitar duhet të drejtohen pranë pikave të licencimit të ministrisë së Arsimit për të blerë tekstet shkollore.

Pëmes urdhrit që mban datën 15 maj dhe firmën e Lindita Nikollës, urdhërohen të gjithë mësuesit, drejtoritë arsimore dhe komisionet e administrimit për të bërë përzgjedhjen e teksteve dhe shitjen e tyre sipas ligjit. Viti i Ri shkollor 2017-2018 do të nis në 11 shtator.
Nxënsit e klasave të 9-të dhe të shkollave të mesme duhet të nisin blerjen e teksteve shkollore nga data 25 gusht-deri në 10 shtator për vitin e ri shkollor 2017-2018.
Përmes këtij urdhri që mban firmën e ministres Nikolla, angazhohen të gjithë drejtoritë arsimore të bëjnë publike tekstet që do të blejnë nxënësit dhe pikat e lincensuara nga MAS për tregtimin e tyre.
Sipas urdhrit, subjektet e licencuara duhet të lejojnë të blejnë nxënësit vetëm tekstet me hologramën e MAS, të miratuar zyrtarisht, dhe të mos tentojnë të shesin asnjë lloj teksti jashtë katalogut të miratuar nga autoritet arsimore.
Komisioni i administrimit dhe mësuesit janë të vetmit që bëjnë përzgjedhjen e teksteve mësimore. Librat duhet të përzgjidhen me konsensus, e kur në komision mungon kjo dakordësi atëhere duhet të zgjidhen me votim.
Gjatë viti 2016-2017 qeveria u angazhuar për atë që e konsideroi  “Reforma në Tekstet Shkollore, që nxisnit të mësojnë me tekste nga “Oxford”, “Cambridge” dhe “Pearson”. Në këtë reformë u hoqën qindra botimeve që vinin nga alterteksti, pas shqetësimeve të ngritura nga mësues e prindëri për shkak të gabimeve dhe skandaleve në përmbajtjen e tyre.
Për arsimin parauniversitar viti shkollor 2017- 2018 do të nisë në datën 11 Shtator.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot