Reklamo biznesin tënd këtu:

test

LAJMI I FUNDIT:

Post Top Ad

Your Ad Spot

Saturday, August 5, 2017

Ligji i ri favorizon edhe gjuhën rome, turke dhe serbe

Ligji i ri për gjuhët, i miratuar nga Qeveria e Maqedonisë, do të sjell më shumë përfitime për folësit e gjuhës rome, turke dhe serbe, sesa për shqipen e cila nuk do të ketë statusin e gjuhës së dytë zyrtare.
Në propozim-ligjin e miratuar dje thuhet se uniformat e policisë, përveç në maqedonisht, do të jenë edhe në gjuhën e komuniteteve që janë 20 për qind.
Me këtë rast, uniformat policore mund të shihen edhe në qytetin e Shkupit, në Kumanovë si dhe disa komuna të tjera.
Pakica turqishtfolëse në komunën e Vrapçishtit dhe Gostivarit do t’i kenë uniformat e policisë edhe në turqisht, kurse në komunën e Shutkës uniformat policore do të jenë edhe në gjuhën rome.
Uniformat e pjesëtarëve të policisë do të jenë në sërisht në komunën Staro Nagoricane.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot